Λιγούστρο - Ligustrum Japonicum

Λιγούστρο - Ligustrum Japonicum

  • Το Λιγούστρο είναι ένας αειθαλής θάμνος. Παρουσιαζεί ορθή ανάπτυξη σχηματίζοντας μεγάλα πράσινα γυαλιστερά φύλλα. Μπορεί να φυτευθεί μεμονομένα και να γίνει δέντρο αλλά και να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή φραχτών. Είναι πολύ ανθεκτκό φυτό σε όλες τις συνθήκες. Ανθίζει σχηματίζοντας άσπρα άνθη σε ταξιανθίες. Για την επιλογή της θέσης φυτεύσεως δεν θα αντιμετώπισετε πρόβλημα καθώς μπορεί να τοποθετηθεί και σε ηλίολουστες θέσεις και σε ημισκιερές θέσεις ενώ δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες σε παραθαλάσσιες περιοχές. 

    Σχετικά με την άρδευση του Λιγούστρου πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ωστόσο το καλοκαίρι πρέπει να ποτίζουμε 2 φορές την εβδομάδα σίγουρα. Η εφαρμογή λιπάσματος πρέπει να γίνεται αρχές της άνοιξης για να βοηθήσουμε στην καλή και ζωηρή ανάπτυξη του φυτού.

    Στην περίπτωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε φράχτη φυτών με λιγούστρα οι αποστάσεις φυτεύσεως θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε στο μέτρο να μπαίνουν 3 φυτά. Είναι μια καλή αποστάση για να πετύχουμε έναν πυκνό πράσινο φράχτη φυτών.