Φυτά που προτιμούν την σκιά

Φυτά που προτιμούν την σκιά

 • Πόλλοι είναι αυτοί που θέλουν να φυτεύσουν φυτά σε γλάστρα ή στον κήπο τους και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έκθεση του φυτού στο ήλιο καθώς αυτή είναι περιορισμένη.Είναι γνωστό ότι τα φυτά σε γενικές γραμμές θέλουν επαρκή ηλιακό φως για να φωτοσυνθέτουν και να έχουν μια υγειή ανάπτυξη. Ωστόσο στο άρθρο αυτό, τα Φυτώρια Λιθαρή θα σας προτείνουν μερικά φυτά που προτιμούν την σκιά για την ανάπτυξη τους.

  1.Καμέλιαcamelia japonica Kramers Supreme
  Η Καμέλια είναι ένας αειθαλής θάμνος με βαθύ σκούρο πράσινο φύλλωμα. Αναλόγως των συνθηκών ανθίζει και 2 φορές τον χρόνο με εντυπωσιακά άνθη που μπορεί να έχουν άσπρο, ροζ και κόκκινο χρώμα. Δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο σημείο που θα την τοποθετήσουμε να μην έχει πολύ δυνατούς αέριδες.
  Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα για την καμέλια

  2.Ορτανσίαortansia 2
  Η Ορτανσία είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος. Ανθίζει σχηματίζοντας μεγάλες ταξιανθίες από μικρότερα άνθη με χρώματα ροζ, μπλε, ασπρο, κόκκινο. Η Ορτανσία χρειάζεται ζέστη ειδικά όταν η περίοδος για να ανθίσει. Ωστόσο η απευθείας έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο φυτό. Θέλει συχνό πότισμα ιδιώς την καλοκαιρινή περίοδο.
  Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα για την ορτανσία

  3.Γαρδένιαgardenia 800x600
  Η Γαρδένια είναι ένα αειθαλες πολυετές καλλωπιστικό φυτό. Έχει φύλλωμα καταπράσινο και ανθίζει σχηματίζοντας εντυπωσιακά λευκά άνθη με χαρακτηριστικό άρωμα. Σαν φυτό δεν αγαπά τους αέριδες. Θέλει ημισκιερες θέσεις φυτεύσεως για να διατηρεί ολόλευκα τα άνθη της.
  Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα για την γαρδένια

  4.Αγγελικήaggeliki thamnos
  Η Αγγελική είναι ένα ακόμα φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί και στη σκιά ή σε ημισκιερές θέσεις φυτεύσεως. Μπορεί να φυτευθεί και σε παραθαλάσσιες περιοχές χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Σχετικά με το πότισμα εμφανίζει αντοχή στην ξηρασία. Το καλοκαίρι 2 ποτίσματα την εβδομάδα είναι αρκετά.
  Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα για την αγγελική

  5.Γιασεμί Ρυγχόσπερμοrixosperma
  Το Γιασεμί Ρυγχόσπερμο, ένα αναρριχώμενο φυτό, είναι και αυτό ένα φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί και σε σκιερές θέσεις. Μπορεί να τοποθετηθεί και σε παραθάλασσια μέρη χωρίς προβλήματα. Δεν εμφανίζει πρόβλημα στις χαμηλές θερμοκρασίες ούτε στις υψηλές. Ωστόσο το καλοκαίρι απαιτεί συχνό πότισμα για να βοηθήσουμε να διατηρεί και τα άνθη του.
  Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα για το γιασεμί ρυγχόσπερμα

  6.Πυξάριpiksari
  Το Πυξάρι είναι ένας αειθαλής θάμνος που μπορεί να επιλεγεί για σκιερές θέσεις φυτεύσεως χωρίς να αντιμετώπισει δυσκολίες. Δεν πρέπει να φυτεύεται σε παραθαλάσσιες περιοχές. Κατά την χειμερινή περίοδο, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσουν σε καφέτιασμα των φύλλων που ωστόσο θα είναι προσωρινό μέχρι την άνοιξη.

  Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα για το πυξάρι

   

Πόλλοι είναι αυτοί που θέλουν να φυτεύσουν φυτά σε γλάστρα ή στον κήπο τους και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έκθεση του φυτού στο ήλιο καθώς αυτή είναι περιορισμένη. Ωστόσο στο άρθρο αυτό, τα Φυτώρια Λιθαρή θα σας προτείνουν μερικά φυτά που προτιμούν την σκιά για την ανάπτυξη τους.