Φυτά κατάλληλα για φράχτη

Φυτά κατάλληλα για φράχτη

 • Η δημιουργία ενός φυσικού φράχτη με φυτά είναι ένα σημαντικό σημείο κατά τον σχεδιασμό ενός κήπου. Τα φυτά που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα με βάση τις ανάγκες μας και τις απαιτήσεις μας. Οι φυσικοί φράχτες φυτών μπορούν περά από το να ομορφύνουν τον χώρο μας, να εξασφαλίσουν έξτρα ιδιοτικότητα χώρου καθώς και περιορισμό των ρύπων.

  Παρακάτω θα σας προτείνουμε μερικές λύσεις για την δημιουργία φυσικό φράχτη φυτών. Να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι καλλωπιστικοί θάμνοι με το κατάλληλο κλάδεμα μπορούν να σχηματίσουν φυσικούς φράχτες.


  • Λιγούστρο

  LIGUSTRUM v

  Το λιγούστρο είναι ένα φυτό ανθεκτικό που επιλέγεται ως μια σίγουρη για την κατασκευή φράχτη. Έχει πράσινο γυαλιστερό φύλλωμα. Έχει γρήγορη ανάπτυξη ειδικά όταν ποτίζεται. Αυτό επιτρέπει να δέχεται συχνά και αυστηρά κλαδέμματα που θα το κρατήσουν στο ύψος που θέλουμε δίνοντας ταυτόχρονα σχήμα. Αντέχει στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

  Πατήστε εδώ για περισσότερα


  • Πικροδάφνη

  pikrodafni thamnos

  Άλλη μια λύση για φράχτη αποτελεί η πικροδάφνη. Είναι γνωστή για την αντοχή της σε όλες τις συνθήκες και περιοχές. Δεν είναι τυχαίο που επιλέγεται σαν φυτό φράχτης στις εθνικές οδούς. Προτιμάτε όταν θέλουμε να σχηματίσουμε φράχτες μεσαίου ύψους. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι τα φύλλα της πικροδάφνης δεν προτιμάτε από ζώα ως λύση βοσκής.

  Πατήστε εδώ για περισσότερα


  • Πυξάρι

  piksari

  Το πυξάρι είναι μια λύση αν θέλουμε να πετύχουμε φράχτη με ύψος μέχρι 3 μέτρα περίπου με πλούσιο λεπτό φύλλωμα. Το πυξάρι επιδέχεται κλαδέμματα διαμόρφωσης δινόντας μέχρι περίεργα σχήματα.

  Πατήστε εδώ για περισσότερα


  • Φωτίνια 

  fotinia1


  Μια εντυπωσιακή λύση για την δημιουργία φράχτη. Η φωτίνια λόγω των εναλλαγών του χρώματος του φυλλώματος μέσα στο χρόνο επιλέγεται από πολλούς. Οι νεαροί βλαστοί έχουν κόκκινο χρώμα και στην συνέχεια πρασινίζουν. Έχει μέτριο ρυθμό ανάπτυξης και αντέχει και σε παραθαλάσιες περιοχές.

  Πατήστε εδώ για περισσότερα


  • Πυράκανθος
  Ο πυράκανθος είναι μια λύση που προτιμάται συνήθως σε περιπτώσεις που πρώτη μας μέριμνα είναι να προσφέρουμε ασφάλεια εισόδου στην πλευρά που φράζουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί στα κλάδια του υπάρχουν αγκάθια. Βέβαια υπάρχει και ποικιλία χωρίς αγκάθι. Στα Φυτώρια Λιθαρής παρέχουμε και τις δυο ποικιλίες.

  Πατήστε εδώ για περισσότερα


  • Δαφνοκέρασο

  lousintoum
  Με το δαφνοκέρασο μπορούμε να δημιουργήσουμε φράχτες μέσου και λίγο μεγαλύτερου ύψους. Έχει μεγάλο φύλλωμα με έντονο πράσινο χρώμα. Έχει σχετικά γρήγορη ανάπτυξη χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

  Πατήστε εδώ για περισσότερα


  • Αριζόνες

  arizona

  Η Αριζόνα είναι μια λύση κωνοφόρου για τον σχηματισμό μεγάλων φραχτών. Φτάνει σε ύψος 4-5 μέτρα και είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στον αέρα. Σημαντικό ότι η αριζόνα εμφανίζει μεγαλύτερη αντοχή από προσβολές συγκριτικά με τα λεμονοκυπάρισσα και τα λέϊλαντ.

  Πατήστε εδώ για περισσότερα


  • Λεμονοκυπάρισσο

  lemonokupariso
  Ένα γνωστό φυτό που αντέχει στην κατηγορία των κωνοφόρων. Έχει χαρακτηριστικό κιτρινοπράσινο χρώμα και το άρωμα του φυλλώματος θυμίζει λεμόνι.

  Πατήστε εδώ για περισσότερα


  • Λέϊλαντ

  leuland
  Άλλη μια λύση κωνοφόρου που μπορεί να δημιουργήσει ψηλούς φράχτες. Έχει σκούρο πράσινο φύλλωμα. Αντέχει στην αλατότητα και μπορεί να φυτευθεί και σε παραθαλάσιες περιοχές.

  Πατήστε εδώ για περισσότερα


  Πιο πάνω σας παρουσιάσαμε μερικές διαδεδομένες λύσεις για τον σχηματισμό φυσικών φραχτών. Υπάρχουν φυσικά και άλλες λύσεις όπως το βιβούρνο ή λύσεις αναρριχώμενων φυτών όπως ο κισσός ή το γιασεμί.
  Ελάτε στα Φυτώρια Λιθαρή να συζητήσουμε τις ανάγκες και να βρούμε την καλύτερη για εσάς λύση.

Η δημιουργία ενός φυσικού φράχτη με φυτά είναι ένα σημαντικό σημείο κατά τον σχεδιασμό ενός κήπου. Τα φυτά που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα με βάση τις ανάγκες μας και τις απαιτήσεις μας. Οι φυσικοί φράχτες φυτών μπορούν περά από το να ομορφύνουν τον χώρο μας, να εξασφαλίσουν έξτρα ιδιοτικότητα χώρου καθώς και περιορισμό των ρύπων.